Ukoliko ste ljubitelji aktivnog odmora, jesen u Šibeniku je idealno doba za Vas. Ovaj grad je prepun mogućnosti za istraživanje i uživanje u prirodnim ljepotama.

Duž kanala sv. Ante proteže se šetnica duga 4,4 km s koje se pruža nevjerojatan pogled na grad i šibenski akvatorij. Ako tražite uzbuđenje ili želite istražiti prirodu na malo avanturističkiji način, nedaleko od grada, u kanjonu rijeke Čikole možete se okušati u planinarenju ili isprobati zipline. Ljubitelji jeep safarija i off road izleta imaju priliku posjetiti rezervate ptica, Vransko jezero i uživati u ljepotama zaleđa Šibenika.

Sve ove aktivnosti omogućuju vam da se izvučete iz svakodnevnog života, osjetite adrenalin i obogatite svoj odmor novim iskustvima i prekrasnim prirodnim okruženjem Šibenika.

 

TURE U ŠIBENIKU

Šibenik, jedan od najljepših gradova na hrvatskoj obali, poznat je po svojoj bogatoj povijesti i kulturnoj baštini. Katedrala sv. Jakova, uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine, jedno je od najznačajnijih i najljepših graditeljskih ostvarenja u Hrvatskoj. Uz nju, pod zaštitom UNESCO-a nalazi se i tvrđava sv. Nikole smještena na ulazu u Kanal sv. Ante koja predstavlja izniman spomenik svjetske graditeljske baštine. U gradu i njegovoj okolici nalaze se još tri značajne tvrđave, koje svjedoče o bogatoj povijesti, ali i pružaju zanimljiv sadržaj posjetiteljima.

Posjetiti Šibenik i istraživati njegovu bogatu povijest i kulturnu baštinu uz iskusnog vodiča pruža nevjerojatno zanimljivo iskustvo koje će vas odvesti dublje u priču grada i omogućiti vam da bolje razumijete njegovu povijest. Da biste iskusili nešto posebno, tu su i tematski obilasci koji dodaju posebnu notu istraživanju. Primjerice, tematska tura “Šibenska cura” koja se organizira povodom Međunarodnog dana žena, otkriva zanimljivosti o iznimnim ženama iz Šibenika koje su obilježile njegovu povijest. ˝Mračna strana Šibenika˝ je još jedna intrigantna tura u kojoj vas vodiči kroz scensku izvedbu odvode u neka prošla vremena. Kroz zanimljive izvedbe uranjate u povijest grada i otkrivate priče za koje do sada možda niste znali.

Ukoliko se odlučite za neku od tura, sve dodatne informacije možete saznati na internetskoj stranici UTV ˝Mihovil˝ Šibenik.

INFO & REZERVACIJE:
booking@rivijera.hr, +385 (0)22 454 479