Top 5 lokacija koje ne smijete propustiti dok se nalazite u Vodicama

Vodice obiluje mjestima koja jednostavno morate posjetiti i doživljajima koje ne smijete propustiti. Stvorite najljepše uspomene koje ćete zauvijek nositi sa sobom. Birajte između predivne morske obale, tradicionalne hrane i pića, bogate kulture te prirodnih ljepota. Što god odabrali, nećete pogriješiti jer Vodice pružaju zagarantiranu zabavu za sve generacije.

  • Centar grada – Izgubite se u uskim ulicama i uživajte u lokalnoj hrani

Skriven među kamenim kućama, stari dio Vodica je pravi labirint uskih ulica koje skrivaju brojne male konobe i restorane. Ovdje možete isprobati autentične dalmatinske specijalitete poput svježe ribe, pršuta i sira, uz čašu vrhunskog vina. Izgubiti se u ovim uličicama nije greška, već prava avantura!

  • Plaže – Otkrivajte skrivene uvale

Vodice su poznate po svojim predivnim plažama vrijedi istražiti i manje poznate uvale u okolici. Zaronite u kristalno čisto more ili jednostavno uživajte u pogledu i suncu na plažama poput Srime i Tribunja. Svaka plaža nudi drugačiji ambijent – od pješčanih, do šljunčanih i stjenovitih.

  •  Šibenik – Grad bogate povijesti

Samo 15 minuta vožnje od Vodica, Šibenik je prava kulturna riznica. Ovaj srednjovjekovni grad poznat je po katedrali svetog Jakova, koja je pod zaštitom UNESCO-a, te po tvrđavama koje pružaju fantastičan pogled na grad i okolne otoke. Idealan za jednodnevni izlet! Napravite predah od istraživanja uz najljepši pogled na terasi hotela Jadran na samo rivi.

  • Nacionalni park Krka – Raj na zemlji

Ne propustite posjetiti Nacionalni park Krka, koji se nalazi svega pola sata vožnje od Vodica. Ovaj prirodni biser poznat je po veličanstvenim slapovima, kristalno čistim jezerima i bujnoj vegetaciji. Najpoznatiji slap, Skradinski buk, prava je atrakcija, a u nekim dijelovima parka možete čak i plivati!

  • Nacionalni park Kornati – Otočki labirint

Ako volite more, Kornati su prava avantura za vas. Ovaj arhipelag, s više od 80 otoka i otočića, pravi je raj za ljubitelje prirode, ronjenja i jedrenja. Kornati su poznati po svojim dramatičnim stijenama, netaknutoj prirodi i nevjerojatno čistom moru. Istražite ih brodom, uživajte u miru i ljepoti ovog jedinstvenog morskog pejzaža.

Vodice i njihova okolica pružaju nezaboravna iskustva, bilo da volite istraživati prirodu, povijesne gradove ili jednostavno uživati na plaži.

ŠARMANTAN CENTAR GRADA
Izgubite se u uskim dalmatinskim ulicama.
PLAŽE
Otkrijte najljepše plaže na Jadranu
NP KRKA
Vidikovac Visovac
NP KORNATI
biser Jadrana
ŠIBENIK
Šibenik je jedini grad u Hrvatskoj koji ima 2 spomenika pod UNESCO zaštitom.
Previous slide
Next slide